PROIECT CONSTRUIRE PENSIUNE TURISTICĂ BERNA

Construcție cu destinația pensiune turistică, regim înălțime P+M, cu o suprafață desfășurată de 857 m2.

Din punct de vedere structural, clădirea este pe cadre din beton armat pe două direcții, cu fundații izolate tip bloc beton și cuzinet din beton armat sub stâlpi, precum și grinzi de fundare din beton armat, respectiv fundații continuie din beton simplu pentru rezemarea pereților exteriori.

Suprastructura clădirii: cadre din beton armat monolit pe ambele direcții, respectiv din zidărie portantă la evazările de la parter, planșeu din beton armat peste parter, scări din beton armat monolit cu două rampe drepte.

Închideri și compartimentări: pereți exteriori din zidărie de cărămidă, cu termosistem din polistiren expandat, pereți interiori din gips-carton la parter și mansardă. Acoperișul este sistem șarpantă din lemn de rășinoase ignifugat și învelitoare din țiglă ceramică.

Finisaje interioare: pardoseli din gresie în zona de bucătărie și grupuri sanitare, pardoseli din gresie de trafic intens în zonele de circulație, scară și restaurant, pardoseli din parchet și mochetă în hol și camere, zugrăveli interioare cu var lavabil la pereți și tavane, faianță în băi, tavanele placate cu gips-carton lis și casetat, tâmplărie interioară din lemn de rășinoase.

Finisaje exterioare: tencuială silicatică de exterior la soclu, tencuieli decorative structurate pe termosistem la fațade, tâmplărie exterioară din lemn stratificat cu geam izolant tip termopan.

Accesul la locurile de parcare se face direct din drumul de acces. Legătura intrării principale cu parcarea se face printr-o alee pietonală dalată, de asemenea au fost executate trotuare, trepte, rampe, parapeți și jardiniere care asigură legătura între clădire și terenul amenajat.

Lucrările la acest obiectiv au durat nouă luni, finanțarea fiind din fonduri AFIR și ale investitorului.